Skrevet af A.H. – 2023/6

FRA LÆSER TIL LÆSERE AF 1848.dk

Medie Magasinet 1848.dk på Facebook 

Lad tankerne flyve, snup et billede og sammensæt en lille tekst af en positiv oplevelse eller udstilling etc. til glæde for andre læsere af 1848.dk 

God fornøjelse – Hilsen Allan Hasse/Redaktør

Historie nr. 1 / 2 billeder – Hvem kigger på hvem

Fire stærke og seje fiskere fra fortiden kigger nysgerrigt ind i øjne på en dame fra nutiden, og man kommer til at tænke på: Hvem kigger på hvem – eller hvem siger noget først? Den levende billedkontakt kan opleves på Skagen Kunstmuseum.

Skagensmalerne er kun en lille del af historiske oplevelser, man kan opleve nord for Limfjorden. Du har hørt om det. Måske set det. Men det er en historie, der fortæller sig selv! – I klitterne vest for Skagen by står tårnet af den gamle sognekirke, i dag kendt som ”Den tilsandede kirke”.  I fire århundrede samlede den menigheden, indtil sandflugten lagde sig hen over kirkevej og kirkegården, og kirken blev lukket ned.

Historie nr. 2 / 2 billeder – Kommunale – kunstværker

Man kan tænke sit, når kommunen vælter en masse ideer ned over borgerne i etageejendommene. Kommunal kunst har aldrig ligget til højrebenet. Kunstværkerne, som er lavet i ”plastic”, har betegnelsen ”skraldespande” og bruges til finsortering af beboernes skrald – bevares vi skal jo tænke grønt!

Ja -tak, men de leverede kunstværker i plastic har ikke den nødvendige stabilitet. De vælter rundt, hvis det blæser for meget, og det hele begynder at flyde med affald. Sidst men ikke mindst – den grønne tanke er fornem – men det har vel aldrig været meningen, at alle beboere i stueetagen skulle aflevere deres grønne forhaver for at få grønt!

Men hvem har forsikringsansvaret, når det ustabile design i plastic vælter rundt og rammer parkerede biler?

Historie nr. 3 / 2 billeder – Else Frøsig – udstilling

Hvert år til ”De Dødes dag” i Mexico ruller store papirs kulturer gennem gaderne. Hjemme hos danske Else Frøsig ruller figurerne også, for Else er blevet grebet af den mexicanske tradition, at hun på 3 år har fremstillet 70 såkaldte alebrijes i sin egen nordiske stil.

Den mexicanske kunstner ”Orhero” kunne virkelig noget, fortæller Else Frøsig. Selv om han ikke talte et ord engelsk, var det tydeligt, at han brændte for sin kunst og for at give inspirationen videre.

”Det er spændingsfeltet mellem det grafiske univers og det klassiske maleri, jeg finder min inspiration. Skulpturerne ser jeg som papirportrætter med deres helt egne særligheder”.

Else Frøsig er uddannet på Kolding kunsthåndværkerskole, grafiske linje, og hun har lige haft en super inspirerende udstilling i Sønderborg af sine papirportrætter.

Sidst men ikke mindst: Husk navn og mobil nr. så vi kan få en snak i tilfælde af tekst problemer.

Hilsen fra Allan Hasse – redaktør / mobil nr. står på Facebook siden