Allan   Skrevet af: A.H. – 2023/9

FRA LÆSER TIL LÆSER

Dejlige Danmark Lille Vildmose

Min store natur oplevelse i ”Lille Vildmose” lidt nord for Øster Hurup, kræver i virkeligheden meget større opmærksomhed end de få ord jeg har til rådighed på Læsernes side. Lille Vildmose er Danmark største Vildmark, jeg var så heldig at opleve en guidet tur i et område der svarer til 10,500 fodboldbaner. En vild oplevelse i naturlige omgivelser. Lille Vildmose er både vild, våd og helt vidunderlig. En dansk safari hvor I kan opleve ørne, vildsvin, krondyr, elge og europæisk bison.  Hilsen A.H fra Sønderborg

Røverfest i Vissenbjerg 

Tilbage i det 11. århundrede, blev skovene her omkring Vissenbjerg ifølge sagnet, beboet af farlige røvere. Det bliver hvert år den første uge i august ”fejret” med flere dages lang fest, som Vissenbjerg Gymnastik- og Idrætsforening afholder, baseret på frivillig arbejdskraft.  I år kunne vi fejre 60-års jubilæum.

Der er bankospil, fællesspisning med helstegt pattegris, dans for de unge, børnedisko, forskellige artister, der underholder, hoppeborge for børn og forskellige telte, hvor du, mens børnene leger, kan hygge dig med en kold øl eller et godt glas vin, mens du lytter til pianomusik. Søndag morgen giver vores lokale bager gratis kaffe og rundstykker. En ting, som tiltrækker mange tilskuere, er nok et kæmpe optog med pyntede biler, som kører rundt i hele den gamle Vissenbjerg Kommune.

Overskuddet går ubeskåret til idrætten.  Hilsen B.G fra Vissenbjerg

Korstog med Pavens velsignelse

Uha kirker – men det kunne måske være en god ide at få lidt forløsning ind mellem ørerne – Horne Rundkirke har historiske værdier helt tilbage til 1100-tallet – Det var herfra det væbnede angreb mod den vantro og hedenske verden udenom begyndte.

For Danmarks vedkommende og med datidens paves velsignelse betød det først og fremmest kristning af områderne i Estland og Letland. Korstoget bragte os sågar Dannebrog med det hvide kors på den røde baggrund. Kristendom var en kongeideologi, der forbandt sig med kongemagten.

Landområdet, hvor kirken blev bygget, var da også kongens private område – nærmere bestemt Valdemar- Rundkirken må være bygget af Valdemar den store omkring 1170 – så kedeligt er det ikke. Hilsen H.R. fra Middelfart

Superristede Hotdogs i Nibe – Over Aggersundbroen

 Kære ferierejsende. Hvis I har været en tur oppe omkring Øster Hurup, måske været et smut inde i Lille Vildmose, Danmark største vildmark og I skal vide mod Skagen kunne det måske være en god ide at få nogle flere oplevelser med fra det nordlige Jylland ved at følge Limfjorden mod Løgstør og opleve at køre over Aggersundbroen mod Fjerritslev.

Ja – bevares en lille omvej men I kan snuppe en lille frokost når I Kommer til Nibe – i havneområdet ligger nordens bedste besøgte pølsevogn – eller havnecafe. Guf og Kugler som har specialiseret sig i at lave superristede Hotdogs, hvor alt er hjemmelavet, både de ristede løg, råsyltede rødløg afsluttet på toppen med rysteribs – eller med Laks, faktisk en kombineret frokost og aftensmad – God sommer tur Hilsen T.B fra Aarhus

Alle billederne er illustrations-foto / copyright