Allan   Skrevet af: A.H. – 2023/9

STORE ELLER SMÅ BRYSTER

Nydelsen er den samme

Vi starter med en lille forhistorie

Traditionen med at bruge ammer er kendt fra flere kulturer i oldtiden; fx var ammer udbredte i Rom, hvor velhavende familier havde en nutrix (amme) blandt familiens slaver. Denne amme gav brystmælk til familiens spædbørn.

Romere uden en amme kunne besøge Columna Lactaria (mælkesøjlen) – en søjle på markedspladsen Forum Holitorium (grøntsagstorvet) i Rom, hvor de kunne hyre en amme. Allerhelst skulle ammen være græsk, for romerne var overbeviste om, at barnet indtog sproget sammen med mælken og ville tale flydende græsk som voksen.

Det er godt nok noget af en indledning, der giver tænkeren en times tid på overarbejde. Er det en historie eller?  Desværre findes der ikke nogen sikre beviser for romernes tænkning!  Ak ja, romerne var overbeviste om, at det var den måde, barnet skulle lære fremmed sprog på.

Forventningsfulde bryster

Det kan næsten ikke komme som et chok for nogen, at mænd elsker bryster. Men hvad er der med de bryster? I teorien er vi næsten alle sammen vokset op med en ”brystvorte i munden”.

Men lad os prøve at komme lidt ned under overfladen af brystproblematikken. Når vi mennesker dyrker sex, har vi for det meste øjenkontakt med modparten. Når manden samtidig rører og kærtegner sin kvindelige partners bryster, skulle de samme processer gå i gang, som når moderen ammer sit spædbarn. Begge partner får derved dybtliggende emotionelle behov dækket, og derved styrkes den stærke følelse af samhørighed.

Selvfølgelig ligger videnskaben og roder rundt med en masse teorier. En af dem har jeg været lidt inde på. Øjenkontakt og blid stimulering af brystet sætter gang i de samme processer som ved amningen, hvor der frigives oxytosin, og mængden af dopamin øges og skaber association mellem den elskedes ansigt, øjne og følelser af lyst, hvilket skulle skabe følelsesmæssige bånd i kvindens hjerte

Hvad er det med mænd og store bryster

Men lad os lige slå en ting fast. Et meget stort flertal af mænd er tilfredse med deres kærestes eller kones bryster. For uanset hvordan de ser ud, så er de i stand til at forstærke nydelsen i det seksuelle samvær, til glæde for manden og hans partner. Rigtig store bryster kan tåle et fastere greb og måske nyder din partner tyngden af den bløde overflod, han oplever mellem sine hænder. En lille ulempe kan være, at den nerve som overfører følelsen fra brystvorten, strækkes og bliver mindre følsom.

Undersøgelser af den visuelle stimulering eller opvarmning kan tage op til 20 minutter. Samme undersøgelse viser, at på det tidspunkt er de fleste mænd færdige, da et gennemsnitligt dansk samleje kun tager 15 minutter. Derfor er det vigtigt, at forspillet med brysterne ikke overstås for hurtigt, men at et tålmodigt og kærligt brystforspil faktisk kan give mange kvinder orgasme.

Små følsomme bryster

 Små bryster kan ikke tåle en hårdhændet behandling. Her er alle nerverne intakte og jo mere manden kæler for dem, jo gladere bliver brystvorterne, og de begynder at stritte. Når du ind til den nydelse, har brysternes størrelse ikke nogen betydning. Nerveenderne i brysterne er de samme, uanset hvilken størrelse kvindens bryster har. Nydelsen er med andre ord den samme for dig med de flade og små bryster såvel som dig med de fyldige og store bryster.

Tanker går ofte på, at brystvorterne er den primære zone, måske ud fra den antagelse, at de stritter frem og er mest tydelige. Undersøgelser viser også at 82% af alle kvinder, uanset om de har store eller små bryster tændes, når deres bryster bliver kærtegnet eller berørt let.

Husk at hjernen frigiver hormoner, bl.a.  oxytocin, som er et kraftigt bindemiddel, og mængden af dopamin øges og skaber følsomhed mellem den elskedes ansigt, øjne og følelser af lyst, hvilket skulle skabe følelsesmæssige bånd i kvindens hjerte.

Billederne er illustrations-foto / copyright