Skrevet af: A.H. – 2024/4

SKAL VI ELSKE

HAR DU TID!

Jeg fornemmer at mit livet er gået lidt i stå – Jeg har været alene alt for mange år og trænger til, at indløbende frustrationer ikke begynder at bevæge sig i den forkerte retning.  

Jeg ønsker at blive trukket op igen, være bevægelig og møde nogle af de mennesker, der befinder sig i de cirkler, som er rundt om mig.

Nyde uden at yde

Alderen har fået sine egne mærkelige tanker. Betyder det så, at vi ikke får hele livet med os, eller hopper vi rundt i alle vores mærkelige tanker ved at sige, at nu er det nok. Og hvad er det, der ikke er nok? Ønsker jeg ikke som andre mennesker et liv, hvor jeg kan mærke mange forskellige strømninger og et lille ekstra sug, som kan føre mine tanker hen til mit eget sensuelle rum, hvor jeg kan opleve fordybelse og afslapning.

Alene tanken om berøring uden præstationskrav eller forventninger, kan fylde min krop med glæde. Mine intentioner er blot at nyde uden at yde.

Den indre ild

Jeg har igennem årene samlet alt for mange uberørte meditative lag, hvor berøring ikke bevidst blev reduceret til et minimum. Mine mange sensuelle og erogene zoner, som er vokset gennem årene, har haft et stærkt ønsker om at blive blidt berørt særdeles langsomt og gentagende gange – jeg drømmer igen om, at min krop kan lære at slappe af i sit eget sensuelle rum.

Det virker meget overvældende at skulle finde sit eget sensuelle rum og blive berørende for andre. Alene det at blive synlig efter så mange år, rykker ved min blufærdighed. Lad os komme af med den blufærdighed som slet ikke hører til vores generation, men lad os sammen lukke op for det sensuelle rum, hvor vi i fællesskab kan udvikle et kultiveret og sanseligt samspil, som er livsbekræftende og udviklende. Lad os droppe den alderstanke, der underkender, at alderen har mistet sin glans.

Den sensuelle dans

Men lad mig prøve at præsenterer mig selv. Ældre som ældre? Nej, en præsentabel dame/kvinde i 50erne med pæne former, der nu står alene og skal finde sig selv igen på en måde, som ikke ville blive misforstået af omgivelserne. Det er blevet dagen efter sørgeperioden og en hel del år mere, at jeg nu ville prøve at åbne mit hjerte for en besøgende i mit eget lille sensuelle rum.

Denne helt særlige dag skulle være en oplevelsesdag, en hjerteåbner, hvor der kunne opleves lidt magi, vækkelse – et møde, der skulle aktivere noget dybt nede i mig selv. Jeg ville opleve en indre organisk skønhed, som ikke skal forklares, og min indre ild ville blive aktiveret.

Den indre sensuelle dans ville springe ud og blive synlig, men pludselig mærker jeg blufærdigheden indfinde sig. Det spontane, der havde fået mig til at træde frem, forsvandt og nu havde jeg bare lyst til at stikke af, trække vejret uden lyde, gemme mig bag mig selv.

Bare jeg dog kunne finde en, der passede til min spirende seksualitet.

Få anerkendt din sensualitet

På alle måder gør det indtryk, når mennesker træder frem i deres søgen. Livet er på ingen måde slut, fordi man bliver ældre. Omgivelserne er fyldt med bevægelser, intimitet og kultiveret livskraft. Alt det kan man blive en del af. Det gælder om at træde ind i sit ja og blive synlig for sig selv. Sensualitet er en vigtig del for de fleste menneskers trivsel og livskvalitet. Det har stor betydning, og det kan styrke den ældre eller de ældre at få anerkendt deres seksualitet.

Vi mennesker har på mange måder vidt forskellige livsfaser at udleve vores seksualitet på.   Mange tænker for dybt over deres krop og glemmer helt, at de forandringer, der sker igennem årene, er en vigtig del af livet.

Vi har ofte i hverdagens trængsel og travlhed ikke tid til at slappe af i det sensuelle rum.  Hvornår har du sidst haft en meditativ sensuel og dyb afspænding sammen med din krop, en tanke, en fordybelse, hvor berøringen er helt uden mål og formål. Igennem hele livet har du mulighed for at nyde og opleve, hvordan dit sind og din sjæl reagerer på meditativ berøring og afspænding.

Har du tid?

Billederne er illustrationsfoto – copyright